Jonge man loopt schotverwonding op bij schietincident; slachtoffer en schutter ingesloten

De 31-jarige Bijoris M. heeft bij een schietincident op donderdagavond 4 augustus aan de Mr. J. Lachmonstraat een schotverwonding opgelopen.
De politie van het bureau Flora koerste na de melding van het Command Center naar de locatie voor onderzoek en trof de gewonde Bijoris aan. De man werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor het verkrijgen van medische hulp.
Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat er tegen Bijoris die bij een securitybedrijf werkte in de eerste week van augustus twee afzonderlijke aangiften ter zake diefstal zijn gedaan door de leiding van het bedrijf op de politiebureaus aan de Keizerstraat en Geyersvlijt.
De schutter Jamil Y. die eveneens werkzaam is bij dat securitybedrijf en weet dat er aangifte tegen zijn ex-collega Bijoris is gedaan, signaleerde hem op 4 augustus ter hoogte van het jongensinternaat aan de Mr. J. Lachmonstraat. Hij liep zijn ex-collega tegemoet met de bedoeling hem aan te houden. Er ontstond echter een woordenwisseling tussen de twee manspersonen. Op een bepaald moment haalde Yamil een wapen te voorschijn waarmee hij twee schoten loste. Bijoris heeft daarbij een schotverwonding opgelopen aan zijn rechterbeen.
Na de daad verliet de schutter de plek, maar meldde zich diezelfde avond aan op het politiebureau Flora. Jamil werd direct door de politie aangehouden. Het wapen waarmee hij het strafbare feit heeft gepleegd, is op hem aangetroffen en in beslag genomen.
Na medisch te zijn behandeld werd het slachtoffer tevens verdachte in afwachting op zijn voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Zowel de schutter Yamil als Bijoris zijn na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek ingesloten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.