Jeugdigen pogen school in brand te steken; 15-jarige aangehouden

De politie van Bureau Nieuwe Haven heeft in de vroeg ochtend van maandag 16 april de 15-jarige Jose K. aangehouden.

De wetsdienaren kregen van de Centrale Meldkamer de melding van een brand op een Technische school in het ressort. Bij aankomst hielden zij Jose aan, terwijl twee anderen kans zagen te vluchten. Het vuur werd gedoofd door de politie. De schade heeft zich beperkt tot een muur van één van de leslokalen. In de directe omgeving is er brandstof en een aansteker aangetroffen en in beslag genomen.

Jose werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Volgens zijn verklaring is hij door zijn twee komapen gevraagd, brandstof en een aansteker voor hen mee te nemen naar het adres. Hij ontkent wat af te weten van het strafbare feit. Het motief tot de daad is hem niet bekend.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Jose in verzekering gesteld. Vanwege zijn jeugdige leeftijd is hij ondergebracht in het jeugdcellenhuis te Opa Doeli. Aan de aanhouding van de twee andere verdachten wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.