Huurauto verduisterd en doorverkocht; verduisteraars en heler ingesloten

De recherche van regio Oost heeft op donderdag 5 juli de 42-jarige Steve L. voor verduistering en de 52-jarige Dharminderkoemar A. voor heling ingesloten.

De wetsdienaren stelden na de aangifte van een benadeelde een onderzoek in en hield de twee verdachten aan. Volgens verklaring van de aangeefster/benadeelde verhuurde zij een personenauto aan Brain.P. die naderhand Ricardo,P. zou blijken te heten voor de periode van 28 juni t/m 7 juli 2018. Op woensdag 4 juli bevond de aangeefster zich bij een Car Center aan de Martin Luther Kingweg toen zij haar verhuurde auto ter plaatse zag uitgestald.

De eigenaar van de Car Center gaf haar aan dat twee mannen zijn zaak hebben aangedaan en het voertuig aan hem hebben verkocht. Dat hij de mannen U$ 1.500 als voorschot had betaald. Voorts dat hij hen nog U$ 1.500 moest betalen voor de auto.
De benadeelde deed toen aangifte bij de politie, die de verdachte Ricardo,P. en kompaan Steve, L. opspoorde en op 5 juli aanhield. Bij de aanhouding van Ricardo, P. trof de politie een zwart gelakte personenauto van het merk Toyota ; model Ipsum in zijn bezit aan. Dit voertuig bleek ook verduisterd te zijn en is in beslag genomen. Ricardo,P. en Steve,L. zijn onder andere ter zake verduistering en valsheid in geschrifte ingesloten. Dharminderkoemar A. was ter zake heling ingesloten maar is ondertussen in vrijheid gesteld.

Gebleken is dat het regelmatig voor komt dat criminelen auto’s huren bij auto verhuur bedrijven. Vervolgens vervalsen zij de bescheiden van de gehuurde auto’s waarna zij die gaan verkopen voor auto opkoopbedrijven.

De politie doet een ernstig beroep op vooral eigenaren van auto opkoopbedrijven om op hun hoede te zijn bij het kopen van vervoersmiddelen bij personen. De opkopers lopen het gevaar dat zij zich schuldig maken aan heling. Heling is een strafbaar feit waarop aanhouding en inverzekeringstelling staat.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.