Hoog bejaarde man omgekomen bij een woningbrand

De 104-jarige heer Toeni, Deel is in de late avond van maandag 21 oktober omgekomen bij een woningbrand in de Groenhartstraat.
De politie van het Bureau Nieuwe Haven kreeg de melding van de woningbrand en deed het adres aan. Het bleek te gaan om een woonerf met daarop vijf woningen. De tweede woning op het erf stond in lichterlaaie. Het was een laagbouwwoning die uit hout was opgetrokken. Op dat moment waren de huisbewoners niet thuis.
Voor de komst van de brandweer sloeg het vuur over naar het eerste huis bestaande uit een beneden- en bovenverdieping. Alle huisgenoten, met uitzondering van de heer Toeni, Deel, wisten zichzelf in veiligheid te brengen. In de paniek situatie die op dat moment heerste waren zijn huisgenoten hoogstwaarschijnlijk vergeten om hem uit het huis te halen. De heer Deel was slecht ter been. Bij het horen van zijn hulpgeroep werd het duidelijk dat hij nog in het huis was. Het huis stond op dat moment zodanig in brand dat het levensgevaarlijk was om daar binnen te gaan.
Tijdens de nablussingswerkzaamheden stuitten de brandweerlieden op het verkoolde lijk van de heer Deel. In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam voor obductie in beslag genomen.
De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend. De afdeling Forensische Opsporing en de politie van Bureau Nieuwe Haven zijn belast met het onderzoek.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.