Harrier dieven aangehouden

Na een gekregen tip vanuit de samenleving heeft de politie van Richelieu op vrijdag 24 juni twee Harrier dieven aangehouden te Tamanredjo. Het gaat om Clyde N. en Jermo M.

Na verificatie bij de Centrale Meldkamer kwam naar voren dat er op het politiebureau Nieuwe Haven aangifte is gedaan van diefstal van dit voertuig. Deze auto werd enkele dagen terug weg genomen op een terrein aan de Abottoirstraat.

Kort daarna kreeg de politie de melding dat zowel de Harrier en een ander grijsgelakte Toyota Crown door twee manspersonen zijn weggereden richting Tamanredjo.     

Tijdens een verkeerscontrole op de kruising van de Hadji Iding Soemita-en de Mandoerweg werd het grijs gelakt voertuig zoals beschreven gesignaleerd. De autobestuurder werd tot stoppen gesommeerd.

De bestuurder en de bijrijder werden aangezegd uit het voertuig te stappen en zich over te geven aan de politie. De inzittenden gaven geen gevolg aan dit bevel,  waardoor de politie over ging tot actie. De mannen werden uit het voertuig gehaald en met hun gezicht op de verharde weg geplaatst. De verdachten verzetten zich tegen de politie.

Op Jermo werd een contactsleutel, die later van de Toyota Harrier bleek te zijn aangetroffen. Uit het onderzoek bleek dat de verdachten de gestolen Harrier onbeheerd langs de Oost-Westverbinding hadden achter gelaten. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Beide voertuigen en de contactsleutel zijn in het belang van het onderzoek in beslag genomen. De benadeelde heeft zijn auto positief herkend.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de Harrier dieven achter slot en grendel geplaatst.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.