Gruwelijke kappartij te Groenhartweg; misdadiger aangehouden

Een 35-jarige moeder, haar 16-jarige dochter en 6-jarige zoon zijn in de vroege ochtend van donderdag 1 november in hun woning aan de Groenhartweg gekapt door de 60-jarige Guno T.
De politie van Rijsdijk kreeg via de Centrale Meldkamer te horen dat er sprake was van een kappartij op een woonadres in de Groenhartweg. Ter plaatse aangekomen trof de politie twee gewonden aan namelijk de moeder en haar 6 jarige zoon. De moeder en haar zoon zijn per ontboden ambulance overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis, alwaar operatief moest worden ingegrepen bij de moeder. Zij is ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis; terwijl haar zoon na medische behandeling naar huis mocht.
Het voorlopig onderzoek wees uit dat de moeder met haar minderjarige kinderen, waaronder de 16-jarige dochter en de 6-jarige zoon, in hun woning lagen te slapen. Dat de 60-jarige Guno,T. hun huis is binnen gedrongen gewapend met een scherp voorwerp. Daarmee bracht hij de moeder en de twee kinderen kap verwondingen toe. Het 16-jarig meisje is vervolgens door Guno ontvoerd.
Na een zoekactie werd het meisje met zware verwondingen langs de weg aangetroffen. Het meisje werd met de ambulance afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis, alwaar ook zij geopereerd moest worden en opgenomen is.
Guno T. is omstreeks twee uur in de middag aangehouden door het Regio Bijstand Team Midden in samenwerking met de politie van ressort Rijsdijk in de omgeving van de Groenhartweg.

Het is nog niet duidelijk voor de politie waarom Guno, T. de woning is binnen gedrongen en waarom hij de mensen kap verwondingen heeft toegebracht. Hij is een bekende van de politie. Volgens verklaring van buurtbewoners had Guno nauwelijks twee weken geleden een woning in de buurt geoccupeerd. Inmiddels heeft de eigenaar maatregelen getroffen dat zijn pand niet meer geoccupeerd kan worden.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.