Groot aantal goederen aangetroffen bij dievenmelding Eddy Brumastraat; diefstal gepleegd in magazijn ressort Kwatta

De politie van het ressort Centrum heeft op dinsdag 3 april  Sergio H. (29) aangehouden, terwijl hij bezig was met het uitladen van goederen uit een voertuig. Omstreeks 06.30 uur werd er een dievenmelding doorgespeeld aan de Mr.Eddy Brumastraat door de Centrale Meldkamer. De man was op een onbewoond adres. Op de vraag wat hij deed, gaf hij aan werkzaamheden te verrichten op het terrein voor ene Hendrik.

De wetsdienaren vertrouwden de verklaring niet en stelden een onderzoeking in. Op het terrein werden een groot aantal goederen aangetroffen zoals brushcutters, koelboxen,rijwielen, dozen met potten, kopjes en andere keuken gerei, dozen thee, handgereedschappen, een lichtmotor en andere goederen. In de woning is een nieuwe koelkast aangetroffen. Sergio kon de herkomst van de goederen niet verklaren. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau van ressort Centrum. Het voertuig werd samen met de goederen in beslag genomen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld. Het voertuig waarmee de verdachte de goederen vervoerde blijkt van zijn moeder te zijn. Hij had het voertuig enkele dagen geleden zonder toestemming van zijn moeder weggenomen. Het voertuig is teruggegeven aan de moeder.

De politie van Kwatta kreeg op diezelfde dag via de Centrale Meldkamer een melding van een inbraak in een magazijn aan de Kwattaweg. De politie van het ressort Centrum  heeft deze melding gelinkt met de melding die zij kregen, waarbij de verdachte Sergio in verzekering is gesteld. De goederen die door de wetsdienaren aan  hun collega’s van ressort Centrum werden doorgegeven die waren weggenomen bij de inbraak  van Kwatta kwamen overeen met de goederen die in beslag zijn genomen bij de verdachte van de Eddy Brumastraat.

In deze zaak hebben twee aangevers zich aangemeld. De aangevers zijn uitgenodigd om de goederen te bezichtigen op het ressort Centrum. De aangevers hebben hun goederen herkend. Na afstemming met de politie van Kwatta zijn de goederen aan de rechtmatige eigenaren afgestaan.

De politie van kwatta onderzoekt de zaak verder.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.