Geweldenaar in verzekering gesteld

De 39-jarige William, C. werd op vrijdagavond 5 april door de politie van het ressort Flora aangehouden en in verzekering gesteld.

William pakte op vrijdagmorgen 5 april een taxi vanuit Albina naar Paramaribo. In Paramaribo aangekomen, deed William verschillende adressen aan. Bij aankomst op het laatste adres ging William een huis binnen en kwam kort daarna weer naar buiten met een vuist vuurwapen in zijn bezit en bedreigde de taxichauffeur met dat wapen. William ging over tot die bedreiging, omdat hij kennelijk geen geld had om voor de taxi rit te betalen.

De taxichauffeur reed weg en deed het politiebureau-Flora aan om aangifte van bedreiging tegen William te doen. Het woonadres waar William de taxichauffeur bedreigd heeft bevindt zich in het politie ressort Flora. Na de aangifte deed de politie het woonadres aan ter opsporing van William. William was op dat moment niet op het adres aanwezig maar wel een jongere neef van hem die eveneens woonachtig is op het adres in kwestie.

Deze jongere neef blijkt een veiligheidsambtenaar te zijn. Gebleken is dat Williams neef zijn dienst vuist vuurwapen thuis had achter gelaten en dat William dat wapen had gebruikt om de taxichauffeur te bedreigen. In de avonduren van diezelfde dag werd William door zijn neef naar het politie bureau gebracht. Toen William begreep dat hij in verzekering gesteld zou worden maakte hij amok en vernielde het randapparatuur van twee computers in de politiewacht.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is William, C. door de politie van Flora in verzekering gesteld voor bedreiging met een misdrijf en vernieling.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.