Gedetineerde verhangt zich in Huis van Bewaring

De politie van het bureau Santo Boma kreeg op vrijdag 31 januari de melding van een ophanging bij het Nieuw Huis van Bewaring te Santo Boma. Het betreft bij deze de 19-jarige gedetineerde Jurmain, Manuel die zich op een tijdstip gelegen tussen 11.00 uur en 13.00 uur heeft opgehangen in zijn cel middels een touw. Het ophangmiddel bestond uit reepjes laken die aan elkaar zijn gevlochten tot een touw.
De gedetineerde was onder behandeling van een psycholoog en was eerder op die bewuste dag behandeld door de psycholoog. Tegen 11.00 is hij weer in zijn isoleercel geplaatst alwaar hij zat vanwege zijn onhandelbare gedrag. Tegen 13.00 zijn de Penitentiaire ambtenaren naar zijn cel geweest om hem eten te geven en zagen dat hij zich zelve had opgehangen aan de achterkant van zijn cel, tegen de ventilatieopeningen. De gedetineerde bleek reeds overleden te zijn. Er zijn geen tekenen van geweld aangetroffen. De Forensische Opsporingsonderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is van zelfmoord door ophanging. Jurmain was gevonnist ter zake mishandeling, poging zware mishandeling en bedreiging en moest een opgelegde straf van 20 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk uitzitten. Op 27 maart 2020 zou hij in vrijheid worden gesteld.
Het lijk is na afstemming met het Openbaar Ministerie aan de nabestaanden afgestaan voor de begrafenis.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.