Gedeporteerde vreemdelingen in bewaring genomen

De politie van de afdeling Fraude heeft op maandag 6 november de 44-jarige Lirong en de 60-jarige Jian op verdenking van valsheid in geschrifte ingesloten na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie.

De twee vreemdelingen reisden vanuit Suriname richting Trinidad en Tabago en op 4 november gedeporteerd op verdenking van het in bezit hebben van valse documenten. Op 6 november trachtte het tweetal wederom het land uit te gaan via de internationale luchthaven van Suriname. Zij zijn aangehouden door de Militaire Politie en overgedragen aan de politie.

Deze twee vreemdelingen zijn  naar eigen zeggen op 31 oktober vanuit China naar Suriname afgereisd  om vervolgens met Surinaamse paspoorten door te reizen naar Trinidad. Ze zijn daar echter tegengehouden en toen teruggestuurd naar Suriname.

Het tweetal dat voor het eerst in Suriname is, beweert via een vriend aan de Surinaamse paspoorten te zijn gekomen.

De verdachten zijn in verzekering gesteld. De  afdeling  Fraude  onderzoekt hoe de vreemdelingen aan de paspoorten zijn gekomen.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.