Dronken autobestuurster belandt in de trens; rijbewijs ingevorderd

De politie van het ressort Lelydorp heeft in de vroege ochtend van zaterdag 25 mei het rijbewijs van de 28-jarige dronken bestuurster Janice B. ingevorderd.

De politie kreeg omstreeks 05.15 uur van diezelfde ochtend een telefonische melding dat een auto nabij de hoek van de Lelydorper- en de Sumatraweg in de trens was beland. Ter plaatse troffen de wetsdienaren de auto in de trens aan; terwijl de bestuurster Janice op de berm langs de weg zat. Janice was met de schrik vrijgekomen. Wat de politieambtenaren op viel was dat haar adem naar alcohol riek en dat zij onvast ter been was.

Janice verklaarde aan de politie dat zij van haar zus kwam en op weg was naar huis. Voorts dat zij bij haar zus 5 tot 6 blikken bier gedronken had. De bestuurster werd overgebracht naar het politiebureau waar zij onderworpen werd aan een blaastest en een adem analyse test. De testen resulteerden in 730 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Het toegestane alcoholpromillage is 220 microgram.

Haarvoertuig, dat aanzienlijk beschadigd is, werd ter herkeuring in beslag genomen. Toen Janice nuchter was is zij voorgeleid en na verhoor heengezonden. Zoals eerder aangegeven is haar rijbewijs door de politie ingevorderd. Het dossier ter zake zal voor verdere afdoening worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Zo ook haar rijbewijs.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.