Drie verdachten aangehouden in vermissingszaak

Medewerkers van de onderzoek unit van het politie bureau Santodorp hebben in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 mei 2023 de drie verdachten H.W. (27), D.W. (25) en D.A. (20) aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht meer te weten over de vermissing van de twee minderjarigen K.V. (16) en R.V. (15).


De moeder van de minderjarigen heeft op maandag 22 mei 2023 aangifte van vermissing gedaan op het voormeld politiebureau. Naar zeggen van de aangeefster verlieten de meisjes op zondag 21 mei 2023 de woning om naar de winkel te gaan, maar zijn die dag niet meer naar huis teruggekeerd. K.V. kwam in de late middag van 22 mei 2023 naar huis. Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de twee meisjes de nacht met twee jongemannen hebben doorgebracht in een appartement, waar zij drugs en alcohol hebben genuttigd en de meisjes seksueel hebben misbruikt. Tijdens het onderzoek kreeg de 16-jarige K.V. een telefoontje van een manspersoon die haar voorhield dat hij iemand zou sturen om haar op te halen. Toen K.V. op de afgesproken locatie aankwam, sloeg de politie H.W. in de boeien. Op zijn aanwijzing werd zijn broer D.W. op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. Het vermiste meisje R.V. werd in de vroege ochtend van 23 mei 2023 bij het appartement op Hanna’s Lust achterhaald. Zij vertoefde op dat moment in gezelschap van de verdachte D.A., die direct door de wetsdienaren werd aangehouden.


De drie verdachten zijn voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.