Drie Surinaamse mensensmokkelaars aangehouden en opgesloten

De politie van Groningen heeft in de late avond van zondag 9 december een personenauto en een personenbus gecontroleerd bij de controle post te Monkshoop. De personenauto werd bestuurd door de 19-jarige Donavan M. met als bijrijder Rodger D. en de personenbus werd bestuurd door de 25-jarige Clint M. met als bijrijder de 23-jarige Daniel P. Deze jongemannen bleken achttien illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo te vervoeren. Clint en Donavan zijn broers van elkaar. De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen van wie 3 jongens en vijf meisjes zijn. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP).
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de gebroeders Clint en Donavan en de bijrijder Daniel in verzekering gesteld, terwijl Rodger na verhoor is heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.