Drie inbrekers in de kraag gevat

De afdeling Kapitale Delicten heeft na gedegen onderzoek Denzil N. (16), Elton T. (22) en de 33-jarige Roel J. aangehouden.

Bij hun aanhouding werden aangetroffen en in beslag genomen 5 gekooide zangvolgels van het soort Twa-twa en Picolet.

Het onderzoek wees uit dat de zangvogels behoren tot de partij die tijdens een en inbraak in een dierenwinkel aan de Indira Ghandiweg zijn weggenomen. Bij die inbraak waren 12 zangvogels buitgemaakt en andere waardevolle goederen zoals laptops en usb-sticks.

Het drietal heeft inmiddels bekend samen met andere kompanen betrokken te zijn geweest bij meerdere diefstallen op verschillenden locaties binnen en buiten Paramaribo. De andere kompanen zijn nog voortvluchtig.

De dieven verschaften zich toegang tot de handelszaken middels een krik , waarmee de toegangsdeuren werden geforceerd. Ze parkeerden eerst de voertuigen waarmee ze de plek aandeden voor de toegangsdeuren om het zicht van voorbijgangers te belemmeren.

Verder heeft de bende zich ook schuldig gemaakt aan diefstal op zaterdag 9 april bij een handelszaak te Latour. Daarbij werden onderdelen van een lijnbus gedemonteerd en ging de bende er vandoor met een aantal waardevolle goederen.

Hangende het verdere onderzoek zijn de drie dieven na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Aan de aanhouding van de voortvluchtigen wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.