Drie criminelen aangehouden door eenheden van de politie

Politieambtenaren werkzaam op het politiebureau Meerzorg, het Politie Bijstand Team Regio Midden en het Politie Bijstand Team Paramaribo, hebben op donderdag 30 augustus drie inbrekers aangehouden.
Het gaat om de 34-jarige Cyriel O. de 38-jarige Marvin C. en de 28-jarige Maikel J. Zij pleegden op boven genoemde dag en datum een inbraak in een woning aan de Abdoelweg te Meerzorg. Zij drongen de woning binnen door de achterdeur te forceren.
Deze inbrekers werden tijdens hun daad op heterdaad betrapt door de bewoners. Zij vluchtten toen in een aangrenzend stuk bos; met medeneming van vijf polshorloges, sieraden van geel metaal en een geldbedrag in Surinaamse Dollar.
De politie eenheden speelden in op een algemene oproep vanuit de Centrale Meldkamer van de politie om deze criminelen in de kraag te vatten. Het bos werd afgekamd en zij werden aangehouden. De politie was genoodzaakt vuurwapen geweld aan te wenden om twee van de drie criminelen aan te kunnen houden.
Het gaat in deze om Cyriel, O en Marvin,C. Waarschuwingsschoten en bevelen om niet verder te vluchtten maar om zich over te geven werden niet opgevolgd. Er is toen gericht op deze twee criminelen geschoten. Beiden zijn daarbij in hun onderbeen geraakt. Een deel van de buit is op de criminelen gevonden.
Per ontboden ambulance zijn de twee gewonden afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis ten einde medisch behandeld te worden. Daarna zijn alle drie criminelen in verzekering gesteld. De recherche van regio Oost is belast met het onderzoek in deze zaak. Deze inbrekers hebben waarschijnlijk meer op hun kerfstok.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.