Chinese senioren burgers slachtoffers van vermeende oplichting

Drie seniorenburgers van Chinese afkomst deden aangifte van oplichting bij de politie. Volgens de afzonderlijke verklaringen van de vrouwen zijn ze in de omgeving van de Centrale Markt benaderd door een vrouwspersoon, eveneens van Chinese afkomst. Deze vrouw hield hen voor huiselijke problemen te hebben. De seniorenburgers hadden een open oor voor de vrouw, waarna zij geïntroduceerd zijn bij een tweede en vervolgens een derde vrouwspersoon met hetzelfde verhaal over hun privé leven.
De derde Chinese vrouw bij wie de benadeelden werden gebracht, vertelde de senioren dat zij – de senioren – huiselijke problemen hebben die kunnen leiden tot de dood van een naaste familielid.
Dat om de dood van het familielid te voorkomen de senioren alle waarde volle goederen waaronder ook geld moesten afstaan aan de drie vrouwen voor rituele handelingen.

De senioren verklaarden verder dat zij gevolg hebben gegeven aan hetgeen ze is voorgehouden. Eén van de benadeelden gaf aan dat na de rituele handeling haar geld en sieraden door de drie vrouwen in een tas moeten zijn geplaatst. Daarna werd de tas aan haar overhandigd, waarbij aan haar gezegd is dat zij pas op 18 juli in de tas mocht kijken.

Thuis aangekomen vond zij het verhaal en de gepleegde handelingen van de drie vrouwen ongeloofwaardig, waardoor zij in de tas keek. Bij die gelegenheid kwam zij tot de ontdekking dat haar geld en sieraden niet in de tas waren. In stede daarvan trof zij een pakje rijst, twee flessen water en twee pakjes beschuitjes in de tas aan.
Deze benadeelde deed op dezelfde dag, zijne donderdag 5 juli, aangifte bij de politie van het ressort Centrum, die deze zaak heeft overgedragen aan de afdeling Fraude.
De twee andere benadeelden deden op maandag 9 juli de afdeling Fraude aan voor het doen van aangifte.
Gebleken is dat de oplichters in de omgeving van de Centrale Markt opereren.

Indien iemand over informatie beschikt met betrekking tot het boven vermelde, mag contact worden opgenomen met de afdeling Fraude, die gevestigd is in het gebouw van de politie van het ressort Geyersvlijt. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

De politie doet wederom een beroep op de gemeenschap niet in verhalen van anderen te geloven, die hen grote geldbedragen en andere waarde volle goederen vragen af te staan om hen zogenaamd een gunst te bewijzen. Zo kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt van oplichters.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.