Bromfietser ingesloten voor wederspanningheid

De politie van het ressort Jarikaba heeft onlangs de 22-jarige Denzil W. tijdens een verkeerscontrole aangehouden. De wetsdienaren bevonden zich op de openbare weg voor het houden van wegcontroles toen zij drie bromfietsers met hoge snelheid zagen aankomen rijden. Twee hunner die het politievoertuig tijdig opmerkten, remden af en sloegen een zijstraat in. De derde bromfietser, die naderhand Denzil, W. zou blijken te zijn, kon niet meer afremmen en raasde voorbij de wetsdienaren. Die  gingen hem achterna.

Ongeveer 200 meters verder gelukte het de politie deze bromfietser tot stoppen te brengen. Daarnaar gevraagd  weigerde Denzil zijn persoonsgegevens door te geven. De  bromfiets bescheiden kon hij niet overleggen. Toen de politieambtenaren Denzil voor hielden dat hij was aangehouden omdat het vermoeden bestond dat de bromfiets van enig misdrijf afkomstig was en ter achterhaling van zijn identiteit werd hij agressief en verzette zich fysiek tegen de politie. Met verenigde krachten is het de wetsdienaren gelukt  hem over te brengen.

Uit het onderzoek is komen vast te staan dat de bromfiets wel aan Denzil toebehoort, echter is het voertuig voort het laatst in 2013 verzekerd en in 2008 gekeurd. Voorts is ook  gebleken dat het Denzil zijn gewoonte is om bij verkeerscontrole het stopteken van de politie te negeren en door te rijden.

Hij is voorgeleid bij een hulp officier van justitie en  na afstemming met het Openbaar Ministerie is Denzil ter zake  wederspanningheid  ingesloten.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.