Bromfietsdieven aangehouden; derde verdachte voortvluchtig

Xavario M. en Miquel H., beiden 17 jaar zijn op maandag 7 mei  door de politie van Lelydorp aangehouden.

Op dinsdag 24 april deed een benadeelde aangifte van diefstal van zijn bromfiets. Volgens verklaring van de aangever hebben onbekenden zijn bromfiets die hij goed had afgesloten, weg genomen op zijn woonadres in het ressort Lelydorp.

Op maandag 7 mei deed de aangever een bromfietsonderdelen- anex een monteurszaak  in het ressort Lelydorp aan. Daar herkende hij zijn bromfiets die op een stellage was geplaatst en ten verkoop werd aangeboden. Hij liep naar de eigenaar van de zaak toe en wees hem op een papiertje het chassisnummer van het voertuig die aan hem toebehoort.

De eigenaar van de zaak hield hem voor dat een manspersoon van creoolse afkomst het voertuig voor reparatie heeft gebracht en hem toen vroeg om het te kopen. Deze klant tevens verkoper ging toen in zijn tas en overhandigde hem, wat hij dacht de bromfietspapieren, waarna hij hem betaalde. Achteraf bleken het de onjuiste bescheiden te zijn. De aangever schakelde de politie gelijk in. De eigenaar van de bromfietsonderdelen zaak werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij  heengezonden.

De eigenaar die vermoedde dat zijn ex-medewerker Xavario meer van de zaak af moet weten gaf dat door aan de politie.  Xavario is naar aanleiding van zijn verklaring aangehouden. Op zijn aanwijzing is zijn kompaan Miquel met wie hij de diefstal heeft gepleegd opgespoord en aangehouden.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de verdachte die het voertuig heeft doorverkocht wordt gewerkt.

De benadeelde kon weer over zijn bromfiets beschikken.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.