Braziliaanse man in het Stuwmeer gebied dood geschoten

De 44-jarige Braziliaan Francisco Theodora Silva Correia is in de vroege ochtend van zondag 28 juni in een cabaré(bar) te “Dois Mil” in het stuwmeer gebied dood geschoten.
Rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten, bijgestaan door leden van de Regio Bijstand Team Midden en de Forensische Opsporingsdienst, koersten op maandag 29 juni naar het gebied om een onderzoek in te stellen.
Onderweg naar de plek van het schiet incident kregen de rechercheurs de harde informatie dat de schutter zich op een locatie bevond in het gebied bekend als “Ston Bergi”. De locatie werd aangedaan en de schutter werd aangetroffen en aangehouden. De schutter is de 34-jarige Braziliaan Elisvaldo, S. Het jachtgeweer waarmee hij geschoten heeft is in beslag genomen.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek is het volgende naar voren gekomen. Volgens verklaring van Elisvaldo zat hij met Francisco en diens vrouw te borrelen in een bar. Op een gegeven moment kreeg hij een heftige woordenwisseling met Francisco omdat die vond dat Elisvaldo zijn vrouw lastig viel. Elisvaldo verliet de bar om vervolgens naar zijn kamp te lopen om een jachtgeweer te halen. Hij keerde gewapend met het jachtgeweer terug naar de bar en schoot Francisco neer. Francisco werd in zijn borstreek geraakt en was nagenoeg op slag dood. Het ontzielde lichaam van Francisco Theodora Silva Correia is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Elisvaldo, S. is overgebracht naar Paramaribo en is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.