Bijrijder overlijdt bij aanrijding; verkeersbarometer naar 40

De 53-jarige bijrijder Beatrice Afata is op woensdag 18 juli na een aanrijding tussen een personenauto en een Daf Truck, aan de Martin Luther Kingweg, overleden.
De politie van Houttuin werd via de Centrale Meldkamer ingeschakeld voor een aanrijding met dodelijk afloop. Daar aangekomen werden de voertuigen op de langs de weg lopende berm aangetroffen. In de personenauto werd Beatrice bekneld in het voertuig aangetroffen. Zij vertoonde geen teken van leven. Door de ingeschakelde Brandweer werd zij uit het voertuig gehaald. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.
Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat het voertuig waarin Beatrice zat over de Martin Luther Kingweg reed, komende vanuit Paranam, richting Paramaribo. Het voertuig werd bestuurd door de 29-jarige bestuurder Diego M. Op een bepaald moment wilde Diego zijn voorrijder inhalen, die links af zou slaan. Diego kwam met zijn voertuig op de andere rij helft om in te halen. Op dat moment kwam er een Daf truck uit tegengestelde richting. Om een botsing te voorkomen, week de Daf Truck bestuurder uit naar links richting de berm en op hetzelfde moment week Diego ook uit naar rechts met als gevolg de aanrijding.
Diego blijkt niet in het bezit te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs. Uitwendig heeft hij schrammen opgelopen en klaagde van pijn. Per ontboden ambulance is hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld en ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting. Het ontzielde lichaam van Beatrice is voor obductie in beslag genomen.
De Daf Truckbestuurder is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Hij en zijn bijrijder kwamen met de schrik vrij. De materiële schade aan beide voertuigen is aanzienlijk.
Met het overlijden van Beatrice staat de verkeersbarometer landelijk op 40. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.