Bacoven dieven ‘Bhaija’, ‘Baboen’ en ‘Casper’ aangehouden en opgesloten

De 28-jarige Roopesh K. alias ‘Bhaija’, Soeniel J. alais ‘Baboen’ (38) en de 40-jarige Radinder, S. alias ‘Casper’ zijn op vrijdag 26 juni aangehouden door de politie van het bureau Jarikaba. Deze drie mannen worden verdacht van diefstal in vereniging. Het strafbaar feit hebben zij gepleegd op woensdag 24 juni op een areaal van een bacoven bedrijf in Nickerie.
In totaal hebben de verdachten 32 trossen bacoven van de bomen gekapt een weggenomen. De kammen bacoven hebben zij vervolgens van de bossen gesneden en in zwarte vuilniszakken weggevoerd.
Deze zakken met bacoven zijn doorverkocht aan derden voor in totaal Srd.1.600,-. De opbrengst hebben de mannen vervolgens onderling verdeeld. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het trio in verzekering gesteld door de politie.
De helers zijn ook in beeld gebracht, opgespoord en aangehouden. Zij waren bereid de gestolen bacoven terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze helers, na verhoor en een ernstige waarschuwing, heengezonden door de politie. De gestolen bacoven zijn terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.