Autobestuurder in dodelijke aanrijdingzaak aangehouden en opgesloten

De 25-jarige Donovan, M. is op maandag 11 februari door familieleden overgedragen aan de politie van het bureau Munder.

Donovan werd op last van de procureur-generaal bij het hof van justitie in Suriname opgespoord. Deze man wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan een aanrijding met dodelijk afloop aan de Mariestraat te Paramaribo ter hoogte van pand nummer 17, op donderdag 08 november 2018, waarbij hij de plaats heeft verlaten zonder achterlating van zijn personalia en  zich niet binnen vier uren na de aanrijding bij de politie heeft gemeld. Daarnaast liet hij het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. Het slachtoffer in deze is de 37-jarige mevrouw Alba Montano gehuwd Javinde.

Donovan is na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten. Volgens zijn verklaring reed hij in zijn auto over de Mariestraat. Dat hij  daarbij een app-bericht op zijn zaktelefoon kreeg. Dat terwijl hij naar het app-bericht keek zijn auto beland was   op de andere rijhelft van de weg; alwaar de 37-jarige mevrouw Alba, Javinde liep. Dat hij een klap hoorde en dat  toen hij op keek hij de vrouw op de motorkap van zijn auto zag.

Dat hij vervolgens achteruit reed waardoor  mevrouw Javinde  op het wegdek kwam te vallen. Vervolgens reed hij weg. De verdachte Donovan heeft verder verklaart, dat hij zich schuil hield in het district Marowijne en Frans-Guyana en dat hij bang was. Zijn familieleden  hebben hem overgehaald  zich aan te melden bij de politie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.