Arbeider tijdens werkzaamheden verdronken; ontzielde lichaam geborgen

De 65-jarige Adriaan Helderberg is in de vroege ochtend van dinsdag 9 oktober tijdens werkzaamheden in de Commewijne rivier verdronken.

De politie van Mariënburg kreeg de melding dat een manspersoon in de rivier was gevallen. Daar aangekomen bleek het te gaan om een ponton met arbeiders van een beton bedrijf die op weg waren naar de plantage Rust en Werk voor het uitladen van   grint. Op de ponton bevond zich ook een dragline voor het uitladen van de grint.

Bij het invaren in het kanaal te Rust en Werk kwam de ponton op een modderbank vast te zitten, waardoor deze omkantelde. De bestuurder die op dat moment in de dragline zat, viel met het voertuig in het water met voor hem het noodlottige gevolg.

Een zoekactie door de politie en de duikers van de brandweer leverde niet het gewenste resultaat op. In de middag van woensdag 10 oktober werd het ontzielde lichaam van Adriaan ter hoogte van Alliance gesignaleerd, waarna deze is geborgen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is het lijk afgestaan aan de nabestaanden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.