Alerte burgers houden halsketting dief en medeplichtige aan

Octavio B. (22) is in de vroege ochtend van maandag 12 maart aangehouden aan de Waterkant.

De verdachte beroofde een manspersoon, ter hoogte van de eethuizen, van zijn gouden halsketting. Omstanders grepen in en hielden Octavio aan. Hij zag kans de halsketting weg te gooien. De travestiet Verginio K. die zich in de directe omgeving bevond, raapte de ketting op en stopte deze ergens aan zijn lichaam weg.

Octavio werd overgedragen aan de politie. De wetsdienaren hielden Verginio die zich in de directe omgeving was, aan. De halsketting is op Verginio terug gevonden en afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Beide verdachten werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het onderzoek is uit de administratie gebleken dat er meerdere aangiften van diefstal tegen de travestiet zijn gedaan.

Verginio heeft bekend de strafbare feiten te hebben gepleegd, omdat klanten aan wie hij zijn diensten heeft verleend, hem niet betaalden. Andere aangevers gaven hun mobiele telefoon als onderpand voor de aan hen bewezen diensten.

Beide verdachten zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.