Afdeling Fraude KPS geconfronteerd met oplichtingspraktijken perceel verkoop

De afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname heeft momenteel tientallen zaken in onderzoek.  Het gaat in deze om gevallen  waarbij  percelen of woningen zonder  medeweten dan wel toestemming van de rechtmatige eigenaren zijn verkocht of bezwaard.

Andere gevallen betreffen aanvragers van percelen die benadeeld zijn geworden na een telefonische afspraak met een onbekende. De benadeelden hebben daarbij grote geldsbedragen afgestaan aan derden in het vertrouwen dat die de aanvragen zouden bespoedigen of dat zij hun invloed zouden aanwenden zodat er een positief besluit kan worden genomen.

De politie onderzoekt gevallen van personen die grote geldsbedragen hebben afgestaan aan personen die beweren dat zij vanwege de Overheid cq. het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer (RGB) gerechtigd zijn om kavels te verkopen.

De  politie doet derhalve wederom  een dringend beroep op de samenleving om alvorens tot aankoop van een perceel of woning over te gaan, zaken eerst grondig zelf te onderzoeken of  laten onderzoeken door  de officiële instanties  ter voorkoming van ongerief.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.