Aangereden voetganger overlijdt na een week in ziekenhuis; doorrijder in verzekering gesteld

De 56-jarige voetganger Hira Joeloemsing is in de morgen van zaterdag 4 maart 2023, na te zijn aangereden op zaterdag 25 februari 2023 aan de Mr. P. Chandieshawweg in het ziekenhuis overleden.

De politie van het bureau Jarikaba koerste na een telefonische melding van een aanrijding op 25 februari 2023 naar voormelde locatie. Daar aangekomen lag de voetganger Hira die niet aanspreekbaar was in de inrit van pandnummer 343. Aan de hand van de aangetroffen situatie is gebleken dat de voetganger kort voor de aanrijding over de Mr. P. Chandieshawweg liep. Hij kwam vanuit de richting van de Falweg en ging in de richting van Uitkijk, terwijl een autobestuurder in tegenovergestelde richting reed. Ter hoogte van pandnummer 343 moet de automobilist naar rechts zijn uitgeweken voor de oneffenheden op de westelijke rijhelft. Hierdoor kwam hij vermoedelijk op de andere weggedeelte en moet daarbij de voetganger Hira hebben aangereden. De autobestuurder reed na de aanrijding door en liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. Met de ambulancedienst van SURCAD is het verkeersslachtoffer voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Na bekomen informatie is het de politie van Jarikaba op maandag 27 februari 2023 gelukt de 47-jarige doorrijder tevens veroorzaker van de aanrijding Samuel J. op te sporen en aan te houden. Het rijbewijs van de autobestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd en ook zijn voertuig is ter herkeuring in beslag genomen.

In opdracht van het Openbaar Ministerie (O.M.) is het ontzielde lichaam van Hira ter obductie in beslaggenomen en Samuel is na overleg met het O.M. in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.